Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost amânată aplicarea prevederilor referitoare la numărul de câini la stână și pășunat

ro

16 Dec, 2015 14:00 1542 Marime text
 
În şedinţa de astăzi Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care prevederile legii contestate de crescătorii de animale au fost prorogate până pe 25 aprilie anul viitor.
 
„Vorbim de o ordonanță de urgență, care prorogă două puncte în discuție în aceste zile. (...) Cele două subiecte țin de perioada pășunatului și de numărul de câini. Avem așadar o prorogare a acestor două puncte mult discutate în cursul zilei de ieri. Nu avem o ordonanță de urgență de modificare, Guvernul își menține aceste rezerve legate de modificarea printr-o ordonanță de urgență a unui act legislativ. În același timp, această prorogare este valabilă până în data de 25 aprilie 2016. Până la sfârșitul lunii aprilie vom găsi o formulă nouă, un proiect de lege nou, fie pe baza celor deja existente în Parlament, fie inițiate de Guvern, prin care să soluționăm definitiv aceste controverse”, a transmis Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului, notează agerpres.ro.
 
Conform spuselor purtătorului de cuvânt al Executivului, premierul Dacian Cioloș le-a trimis o scrisoare celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului prin care a solicitat clarificări referitoare la caracterul de urgență al articolului din lege privind restricțiile numărului de câini de la stână.
 
„Premierul a solicitat, printr-o scrisoare, celor doi președinți ai Camerelor din Parlamentului României (...) prin care noi le sugerăm procedura aceasta și le solicităm, îi rugăm, în scris, să ne propună sau să ne motiveze caracterul de urgență. El, sigur, se justifică ușor în chestiunea pășunatului, pentru că a intrat în vigoare restricția din 6 decembrie, dar înțelegem că restricțiile legate de numărul de câini sunt mai vechi și nu justifică neapărat un caracter de urgență. De aici apărea acea prudență a Guvernului în a emite o ordonanță de urgență de modificare, prudență pe care o menținem”, a mai spus Suciu, potrivit aceleiași surse.
 
Vă reamintim, că ieri a avut loc un protest în care oierii s-au prezentat în fața Parlamentului pentru abrogarea Legii Vânătorii.



Sura foto: ziaruldepenet.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii