Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A făcut comerț cu cereale, dar a ”uitat” să înregistreze în contabilitate

ro

07 Jul, 2015 13:29 1121 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Zamfirescu Dan Marinel, administrator al unor societăți comerciale, la data faptelor,  în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (16 acte materiale).
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007-2008, inculpatul Zamfirescu Dan Marinel, cu intenţie,  a înfiinţat şi administrat în fapt, pe o perioadă limitată de timp, două firme prin intermediul cărora a desfăşurat operaţiuni comerciale cu cereale, cu diverse societăţi din ţară şi din spaţiul intracomunitar, înregistrând în evidenţele  contabile sau în alte documente legale cheltuieli, respectiv facturi care nu au avut la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.
De asemenea, inculpatul a ascuns sursa impozabilă şi nu a evidenţiat în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate în scopul disimulării realităţii provenienţei produselor în cauză și a omis evidenţierea veniturilor realizate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor şi a cheltuielilor.
Prin aceste mecanisme, inculpatul Zamfirescu Dan Marinel a produs bugetului consolidat al statului un prejudiciu de  11.110.028 lei (3.224.569 euro). Dosarul a fost trimis spre judecare  Tribunalul Dolj, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii