Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A devenit mamă la 54 de ani. S-a născut înainte de termen, însă are toate şansele să crească sănătos

ro

07 Nov, 2016 22:05 2424 Marime text
O femeie din Bucureşti a reuşit să aducă pe lume un copil la vârsta la care multe femei deja sunt bunici. Bebeluşul s-a născut înainte de termen, dar medicii spun că are toate şansele să crească un copil perfect sănătos.

"Am aşteptat suficient de mult şi într-un final m-am decis că e mai bine să am un copil fără să mai aştept să întâlnesc o persoană potrivită," povestește Despina Sofronie.

Sarcina nu a fost însă uşoară, cel puţin în ultimele zile. Din cauza hipertensiunii arteriale şi a diabetului zaharat de care suferă, medicii au decis să grăbească naşterea cu opt săptămâni. Aşa a venit pe lume Wissia Deniz Georgya.

"Doamna a născut la 32 de săptămâni şi patru zile, vârsta lui cronologică, însă ecografic fătul era cu trei săptămâni mai mic, datorită anomaliei de circulaţie utero-placentară a avut o greutate mai mică la naştere. 1 kilogram și 300 de grame. În ultimii 10 ani nu am mai avut o pacientă care să nască la această vârstă," explică Nicolae Gică, medic specialist, citat de digi24.ro. 

Medicii spun că, în ciuda greutăţii scăzute, bebeluşul se simte bine şi va sta doar de câteva săptămâni în incubator. Fetiţa va fi găzduită în secţia de Neonatologie a Spitalului Filantropia din Bucureşti, acolo este cea mai mare rată de supravieţuire a prematurilor din ţară: aproape de 100%.

4.000 de copii de nasc anual aici la Spitalul Filantropia şi dintre aceştia aproximativ 20% vin pe lume înainte de termen. Însă cu tratament şi cu suport respirator timp de câteva săptămâni sau chiar luni, cei mai mulţi dintre ei reuşesc să supravieţuiască.

România este pe locul al treilea în Europa la mortalitatea infantilă cauzată de naşterea prematură: 8 copii dintr-o mie, conform ultimelor statistici.

Sursa foto: evenimentsibiu.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii