Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A crezul că bebelușul ei făcea baloane în burtă. Dar medicii i-au dat o veste teribilă!

ro

12 Apr, 2016 00:41 2635 Marime text
Tammy Gonzales era în săptămâna a 17-a de sarcină, atunci când medicii i-au dat o veste teribilă. În timp ce i se efectua o ecografie, femeia a crezut că este amuzant când a văzut că fătul ei făcea baloane. Doctorii au anunțat-o însă că fătul are o tumoare gravă, ce îi putea fi fatală copilului. Acest gen de tumoră afectează unul din 100.000 de naşteri, scriu jurnaliștii de la The Guardian.
 
Asta se întâmpla în urmă cu doi ani. Femeia a avut trei opțiuni: avort, ducerea sarcinii la termen, riscul ca fătul să moară la naștere sau o operație complicată intrauterină. Ei bine, Leyna – care înseamnă micul înger - a beneficiat de o operaţie efectuată pentru prima oară în lume până la acea dată.
 
Chirurgii care au efectuat operaţia intrauterină sunt de la Universitatea din Miami - Jackson Memorial Hospital. Singura incizie a fost una mică în abdomenul mamei. Ei au folosit un laser cu care au tăiat tumora de la gura bebeluşului, urmărind permament pe un ecran ce se întâmpla.
 
Cinci luni mai târziu, Leyna s-a născut perfect sănătoasă. Singurul semn este o mică cicatrice la gură. Dr Ruben Quintero a declarat că operaţia reprezintă o nouă şansă pentru viitorii copii ce au probleme încă din uterul mamei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii