Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:09 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A crescut numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral

ro

04 Jul, 2016 16:18 912 Marime text
Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 4 iulie 2016 este de 18.275.077, cu 186 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 5 mai 2016, când erau înregistrați 18.274.891 de alegători.
 
„Precizăm că diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia. Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare”, anunţă AEP.
 
Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reședinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii