Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A avut loc Conferința Internațională Islamul în Balcani. Cine a participat de la Constanța

ro

24 Jun, 2016 03:57 3835 Marime text
Șefului Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf împreună cu secretarul de Stat Aledin Amet, deputații Iusein Ibram și Varol Amet, precum și doamna Neriman Asan au participat la Conferința Internaționala "Islamul în Balcani" organizată de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA).
 
Cu această ocazie a avut loc și o întrevedere de lucru a șefului Cultului Musulman din România la care au participat cei sus menționați, precum și vicepremierul Republicii Turcia, Veysi Kaynak, și președintele Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), dr. Serdar Çam.
Profitând de Luna Sfintă Ramazan muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) au împărțit pachete cu alimente familiilor nevoiașe din zonele defavorizate.
Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) este o prezență constantă în România, fiind activă cu proiecte în peste 120 de țări. În toamna anului trecut, TIKA a inaugurat primul său proiect din Capitala României, și anume noul laborator al Institutului Național de Cercetare pentru Sport.
Reprezentanții TIKA au mai inaugurat la Constanța o serie de proiecte educaționale, printre care și dotarea cu echipamente IT a unei școli unde învață atât copii români, cât și turci.
Contribuția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA a fost recunoscută, în februarie a.c, în cadrul galei ”Premiile Nine O'Clock 25 de ani”, eveniment organizat de cotidianul de limbă engleză 'Nine O'Clock'.
Agenției TIKA i-a revenit distincția ”Cea mai implicată organizație inter-guvernamentală în proiecte socio-culturale din România”, pentru numeroasele proiecte de succes în sănătate, educație, cultură și sport desfășurate în România.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii