Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9800 de ţigarete, provenite din contrabandă, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

16 Mar, 2015 10:57 1464 Marime text
Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi fraudei vamale cu produse supuse accizării, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme, cantitatea de 490 pachete ţigări, provenite din activitatea de contrabandă.
Astfel, ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Chevrolet,  în care se aflau două persoane, cu vârste de 25 de ani, respectiv 44 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa.

În urma verificării autoturismului, poliţiştii de frontieră au găsit în portbagajul acestuia, într-o geantă, 150 pachete de ţigări marca „Marble”, fără timbru fiscal şi 60 pachete marca „Viceroy” pe care erau aplicate timbre fiscale emise de Federaţia Rusă.

O oră mai târziu, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic un autoturism marca Dacia Super Nova, în care se aflau două persoane de 36 de ani, respectiv 48 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa.

În urma verificării autoturismului, au fost descoperite 280 pachete de ţigări marca „Marble”, care nu aveau aplicate timbre fiscale.
Întrebate fiind de provenienţa ţigărilor, persoanele în cauză au declarat că le-au cumpărat de la persoane necunoscute de pe raza localităţilor Medgidia şi Constanţa, pentru consumul propriu.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 490 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 4900 lei, iar cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „colectare, deţinere, producere, desfacere şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, fapte prevăzute de art.270, pct.3 şi pedepsite de art.270, alin.1, din Legea 86/2006 privind Codul vamal.



Sursa foto: Arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii