Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

95% dintre români nu pot citi textul...

ro

01 Jun, 2015 22:46 918 Marime text
 
Puţine sunt persoanele care nu au încercat celebrul exerciţiu de dicţie “Şase saşi în şase saci”. Ei bine, vă prezentăm o altă provocare pentru amatorii de gen. Dacă reuşiţi să pronunţaţi corect fiecare cuvânt din textul de mai jos la prima vedere înseamnă că vorbiţi mai bine decât 95% dintre români, dar şi că aveţi abilitatea de a citi în avans cuvintele. Trebuie însă să citiţi cu voce tare într-un ritm mediu fără să silabisiţi cuvintele. Dacă aţi făcut chiar şi o singură greşeală aţi picat testul. Textul propus este un fragment din manualul de dicţie “Şase saşi în şase saci”, de Carmen Ivanov.

            "Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.
            Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifra treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.
            A fost diagnosticat otorinolaringologic cu rinodislalie acută din cauza mucezelii influores- cente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesenţa lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudes- centă antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucrată din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscenta.
            I se înceţoşează mintea în mod anatomopatologic când priveşte demonstraţia ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a muschiului sternocleidomastoidian şi se gândeşte cu impasibilitate minuţioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a şasiurilor săseşti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat". 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii