Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moartea vine pe mare 800 de suflete au pierit în tragedia din Mediterană

ro

21 Apr, 2015 08:02 2020 Marime text
Reprezentanți ai Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), au anunţat, în această dimineaţă, că 800 de persoane au murit în naufragiul de duminică în largul coastelor libiene, informează Agerpres.

Anunţul a fost făcut după ce, autorităţile au discutat cu supraviețuitorii, informează AFP. “Putem spune că 800 de oameni au murit", a declarat Carlotta Sami, purtătorul de cuvânt al UNHCR în Italia, înainte ca purtătorul de cuvânt al OIM Flavio Di Giacomo să vină să confirme această estimare, mai noteză Agerpres.

Reprezentanții UNHCR și OIM au putut discuta cu majoritatea celor 27 de supraviețuitori care au sosit în portul Catania la miezul nopții (22.00 GMT luni).

"Am comparat mărturisirile, au fost peste 800 de persoane la bord, inclusiv copii de 10, 12 ani. Au fost sirieni, aproximativ 150 de eritreeni, somalezi... Au plecat sâmbătă la 8.00 din Tripoli", Libia, a explicat dna Sami.

"Supraviețuitorii provin din Mali, Gambia, Senegal, Somalia, Eritreea și Bangladesh", a adăugat Di Giacomo, precizând că printre ei sunt patru minori.

Până în prezent, gărzile de coastă italiene au anunțat că au recuperat 24 de cadavre și nu au confirmat bilanțul evocat de supraviețuitori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii