Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăpăd în Bulgaria 800 de localități fără energie electrică

ro

08 Mar, 2015 19:37 1108 Marime text
Bulgaria se află sub imperiul zăpezii de trei zile. Ninsorile au început vineri, dar au continuat sâmbătă și duminică. Din această cauză, peste 800 de localități din întreaga țară au rămas fără energie electrică. Totodată, a fost decretată starea de urgență în regiunile Smolian și Kurdjali, transmite BTA, citând o declarație a ministrului bulgar de interne demisionar, Veselin Vucikov, conform Agerpres.
 
Ministerul Apărării a anunțat că militarii au ajutat la deblocarea căilor de acces în Smolian, precum și la transportul către spitale al unor persoane care aveau nevoie de dializă. Totodată, s-a acționat pentru salvarea și aprovizionarea unor turiști aflați în zonă.

Pe de altă parte, se înregistrează creșteri ale debitelor unor râuri, a informat Ministerul Mediului și Apelor. De exemplu, la Elhovo, râul Tundja este destul de aproape de cota maximă și, conform prognozelor, nivelul va crește în continuare, astfel încât acest oraș va fi parțial inundat pentru a treia oară în ultimele câteva luni.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii