Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă la Lufthansa 750 de zboruri anulate, 80.000 de pasageri afectaţi

ro

18 Mar, 2015 09:12 1551 Marime text
Piloţii companiei Lufthansa refuză să lucreze astăzi, astfel că sute de curse au fost anulate, printre care şi zboruri între România şi Germania. Angajaţii au ales această formă de protest, revoltaţi că îşi vor pierde drepturile pe care le au acum la pensionare, potrivit România TV.

Greva afectează zborurile pe distanțe scurte și medii din toată Germania. Acțiunea de protest nu afectează, în schimb, subsidiarele Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss Airlines, Austrian Airlines și nici zborurile pe distanțe lungi ale Lufthansa.

Cockpit, sindicat care are aproximativ 9.300 de membri, se opune intenției conducerii Lufthansa de a elimina sistemul de pensionare anticipată, care le permite piloților să iasă la pensie la 55 de ani. Astfel, piloții de la Lufthansa vor să mențină posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani.

Lufthansa intenționează să opereze, miercuri, aproximativ 1.400 de zboruri, iar greva afectează 80.000 de pasageri, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei germane.

Grevele piloților și personalului de securitate au costat Lufthansa 232 de milioane de euro în 2014.

Grupul Lufthansa, care cuprinde mai multe companii ariene, trece de mai multe luni printr-o perioadă dificilă, din cauza grevelor repetate ale piloților. Ultima acțiune de protest a afectat zborurile Germanwings timp de două zile, la mijlocul lunii februarie, când aproape 340 de zboruri cu plecare din Germania au fost anulate.


Sursa: România TV
Sursa foto: cotidianul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii