Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

60 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite

ro

13 Dec, 2015 17:26 1409 Marime text
Mâine, se împlinesc 60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite. Astfel, în urmă cu șase decenii, la data de 14 decembrie 1955, a fost adoptată Rezoluţia 995 a Adunării Generale a ONU prin care România, alături de alte 15 state, a fost admisă ca membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite. 
 
România a fost, în tot acest timp, un membru activ al Organizaţiei, cu iniţiative şi propuneri constructive de acţiune în cele trei domenii majore de activitate: pacea şi securitatea internaţională, dezvoltarea şi drepturile omului.
 
Cu acest prilej Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a transmis un mesaj: „Diplomaţia multilaterală a fost şi va rămâne o prioritate a politicii externe a României. Sistemul ONU va continua să reprezinte spațiul în care România îşi promovează interesele naţionale, aducându-și, în același timp, contribuția în domeniile păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltării, drepturilor omului şi în cel umanitar, la nivel mondial.
 
În acest moment aniversar, adresez mulţumiri şi felicitări diplomaţilor care au lucrat cu dăruire şi profesionalism în minister şi în misiunile permanente ale României din centrele diplomaţiei ONU. Datorită lor, România a putut să se afirme ca un membru activ al Organizaţiei şi să aibă contribuţii semnificative la progresul acesteia. (...) Diplomația română va continua să fie la fel de activă și pe viitor, pentru atingerea obiectivelor prioritare pentru România, în acest cadru multilateral, cu accent pe contribuţii de substanţă la dezbaterile legate de promovarea păcii, dezvoltarea socială, aplicarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, organizarea primei ediţii a Forumului democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept și onorarea angajamentelor în ceea ce priveşte contribuţiile la operaţiunile ONU de menţinere a păcii”, a declarat ministrul Lazăr Comănescu.
 
Sursa foto: www.mae.ro  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii