Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de jandarmi, urmăriţi penal de DNA

ro

27 Aug, 2013 12:23 3017 Marime text
Pentru a lua împrumuturi de la bănci mult mai mari decât îşi puteau permite, sute de jandarmi de la IJJ Alba Iulia au obţinut adeverinţe de salariu false. Operaţiunea a fost pusă la cale cu acordul şefi lor Jandarmeriei judeţene. Descoperirea a fost făcută de procurorii DNA, pornind de la anchetarea unui şantaj între doi foşti amanţi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descoperit o reţea de falsificatori chiar în interiorul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba Iulia. Aproape 50 de jandarmi de la această structură sunt urmăriţi penal pentru că au folosit adeverinţe de salariu falsificate pentru a obţine împrumuturi de la bănci ca să-şi cumpere case, maşini sau terenuri.

Pe listă apare şi fiul comandantului

Potrivit surselor EVZ, reţeau a început să funcţioneze începând cu anul 2007 şi s-a întins cel puţin până în 2010. Ulterior, mai mulţi jandarmi nu au mai putut să plătească ratele lunare. Printre cei care au beneficiat de aceste servicii se află inclusiv fiul fostului inspector şef al Jandarmeriei Alba, Herţa Ioan Onac, acesta pensionându-se la scurt timp după ce împotriva lui a fost începută urmărirea penală. Unităţile bancare prejudiciate au depus la DNA adeverinţele pe care le-au primit. S-a constatat astfel că salariile false ajungeau până la 4.000 de lei.

Citeşte mai departe aici

Sursa: EVZ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii