Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de ani de la prima călătorie a omului în Cosmos, sărbătoriţi la Universitatea „Andrei Şaguna”

ro

30 Mar, 2011 21:19 1355 Marime text
Vineri, 1 aprilie, de la ora 17.00, la sediul Universităţi „Andrei Şaguna" se va desfăşura un eveniment cultural ce marchează, împlinirea, în luna aprilie, a 50 de ani de la prima călătorie a omului în Cosmos.

La 12 aprilie - dată recunoscută în prezent ca Ziua Internaţională a Cosmosului -, în 1961, cosmonautul rus Yuri Gagarin a fost lansat la bordul capsulei Vostok de pe Cosmodromul Baikonur, (astăzi în Republica Kazakhtan). Evenimentul, care a marcat istoria omenirii, este sărbătorit în multe ţări. Primul astronaut român care i-a urmat lui Gagarin a fost Dumitru Prunariu, el călătorind în spaţiu 20 de ani mai târziu.

Evenimentul organizat de Universitatea „Andrei Şaguna" îl va avea ca invitat pe Excelenţa Sa Consulul General al Federatiei Ruse la Constanţa, Mihai Reva şi va cuprinde proiecţii de filme, un grupaj de cântece tradiţionale ruseşti interpretate de elevi de la Liceul Teoretic „I.Cotovu" din Hârşova şi vernisajul unei expoziţii de fotografii intitulată „Yuri Gagarin - Istoria primului zbor în Cosmos".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii