Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:02 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Lecţii de viaţă" 40 de deţinuţi de la Poarta Albă se vor întâlni cu elevi din Constanţa

ro

27 May, 2015 16:15 844 Marime text
 
În data de 28 mai 2015, începând cu ora 10:00, Penitenciarul Poarta Albă organizează o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai societăţii civile, la sediul Bibliotecii Judeţene IN Roman Constanţa, eveniment realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în cadrul Proiectului „Lecţii de viaţă” - program de prevenire primară a infracţionalităţii în rândul elevilor.
 
La eveniment vor participa 40 de deținuți, care execută pedepse privative de libertate în regim semideschis și deschis. În deschidere vor avea loc expuneri având ca tematică coordonate actuale privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum și promovarea proiectului Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.
 
Elevii școlilor partenere în Proiect vor susține un minirecital  constând în momente artistice – muzică, dans și interpretarea unei scenete. Manifestarea va include şi premierea câştigătorilor celei de a V-a ediții a concursului de creaţie artistică “Ce înseamnă libertatea pentru tine?”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii