Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

31 de tiruri cu ajutoare de urgență au ajuns în Siria pentru circa 30.000 de oameni

ro

19 Oct, 2015 22:13 1085 Marime text
 
Astăzi Națiunile Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) au anunțat că așa cum prevedea înțelegerea, ieri au ajuns în patru orașe siriene asediate ajutoare medicale și umanitare de urgență pentru 29.500 de oameni, conform unui acord de armistițiu local, însă nicio persoană nu a fost evacuată, transmite Reuters.
 
Astfel, 31 de camioane au adus ajutoare în orașele șiite Kefraya și al-Foua, aflate sub asediul rebelilor în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, precum și la Madaya și Zabadani, unde insurgenții sunt baricadați într-o regiune controlată în mare parte de forțele guvernamentale, lângă frontiera libaneză.
 
ONU a amânat la începutul lunii trimiterea acestor ajutoare din cauza luptelor intense din Siria, potrivit agerpres.ro.
 
„Planul inițial avea în vedere o intervenție umanitară mult mai amplă din partea Crucii Roșii Internaționale și a Semilunii Roșii Siriene (SARC)”, a declarat Marianne Gasser, șefa misiunii CICR în Siria, într-un comunicat.
 
„Împreună cu SARC, rămânem pregătiți să ne jucăm rolul de intermediari umanitari neutri pentru astfel de misiuni”, a continuat șefa misiunii CICR în Siria.
 
Într-un alt comunicat transmis de ONU, se arată faptul că negocierile privind furnizarea de ajutoare și evacuarea celor grav răniți continuă.
 


Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii