Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

3 ani de la moartea primului primar de după 1989 al Constanței. A murit încercând să salveze doi copii de la înec

ro

10 Jul, 2016 04:50 20772 Marime text
În după amiaza zilei de 10 iulie 2013 a murit, Barbu Dănescu, primul primar post revoluționar al municipiului Constanța. Avea 62 de ani.
 
Barbu Dănescu a murit după ce a salvat doi copii de la înec. Tragedia a avut loc pe plaja cunoscută sub denumirea generică „Trei Papuci”, din spatele Spitalului Militar, unde în cursul dimineţii zilei fatidice, acesta a observat nişte copii care se îndepărtaseră de geamandură. Minorii au fost doborâţi de valurile agitate ale mării.
Dănescu a înotat spre aceştia şi i-a adus pe mal, în siguranţă. Deşi era un bun înotător şi voluntar la Asociaţia Salvamarilor din Constanţa, acesta a necesitat intervenţii medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Constanţa.
Din păcate, efortul depus pentru a salva copii l-a costat viaţa pe fostul revoluţionar, lăsând în urmă multă durere în sufletul apropiaţilor.
Barbu Dănescu a fost primul preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Constanţa alături de Lazăr Cercel, Valeriu Şurubaru, Costel Vasilescu, Nicolae Cuşa, Gheorghe Vicol, Mircea Iani şi alţii.
A fost unul dintre inițiatorii ideii de înfiinţare a Universităţii Ovidius.
În ședința de Consiliul Local din data de 31 iulie 2013, la propunerea fostului primar al Constanței, Barbu Dănescu a fost făcut cetățean de onoare post mortem al municipiului. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii