Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

26 septembrie, Constanţa Noaptea Cercetătorilor 2014

ro

10 Sep, 2014 11:26 1677 Marime text
 Pe 26 septembrie Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Cercetători, ingineri, exploratori şi inventatori îți dau întâlnire în campusurile universitare sau zonele centrale ale orașelor: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați, Brașov, Suceava, Bacău, Arad, Sibiu, Piatra Neamț, Tulcea, Oradea și Târgu Jiu.
 
Drone, roboți, spectacole cu lasere, iluzii optice, levitație, metale lichide, observații astronomice sau prin microscop, călătorii virtuale prin Sistemul Solar și alte experimente inedite îi așteaptă pe vizitatori.
 
Organizatorii ediţiei din 2014 îi provoacă totodată pe curajoşi să îşi testeze inovaţia şi creativitatea în universul ştiinţific, prin participarea  la cele două concursuri organizate înainte de eveniment. Concursul de videoclipuri "Vreau să fiu cercetător", dedicat pasionaţilor de ştiinţă indiferent de vârstă şi competiţia de desene "Cercetătorii şi laboratoarele lor" la care se poate înscrie orice elev sau grup de maxim cinci elevi, precum şi orice persoană pasionată de ştiinţă care însă nu desfăşoară activitate de cercetare.
 
Noaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii