Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 10 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

250.000 de pachete ţigări de contrabandă, găsite la bordul unui yacht (galerie foto)

ro

21 Sep, 2017 14:51 2036 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă și Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit aproximativ 250.000 de pachete ţigări de contrabandă, la bordul unei ambarcațiuni sub pavilion Slovenia.

În data de 20.09.2017, în urma informațiilor furnizate de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări pe Marea Neagră.

Astfel, navele MAI 2113 și MAI 3008, aparținând Grupului de Nave Constanța respectiv Mangalia au identificat, la aproximativ 14 mile marine est Shabla, ambarcațiunea  „RAMONA”, sub pavilion Slovenia, pe care au supravegheat-o până la intrarea în Portul Mangalia.

Echipajul navei era format din patru bărbaţi, trei cetăţeni ucraineni si un cetăţean R. Moldova, cu vârste cuprinse între 37 si 53 de ani.

O echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Serviciul C.M.I.I.T și Grupului de Nave Mangalia împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, reprezentanți ai Căpităniei Portului Mangalia și A.N.A.F., a efectuat controlul specific asupra ambarcațiunii.

În urma controlului efectuat asupra yacht-ului, au fost depistate 250.000 de pachete cu țigări marca Toros 2005, de provenienţă Duty Free.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, faptă prevăzută la art. 270, alin. 3 raportat la art. 274 din Legea 86 din 2006 privind Codul Vamal al României.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii