Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 de elevi din Săcele s-au întors din minivacanţa de 1 Decembrie cu păduchi. Nu au fost primiţi în colectivitate

ro

21 Dec, 2016 10:47 2177 Marime text

Mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială din Săcele nu s-au putut întoarce la şcoală din minivacanţa de 1 Decembrie odată cu ceilalţi copii din cauza faptului că au fost infestaţi cu păduchi.

Potrivit directorului unităţii şcolare, după minivacanţa de 1 Decembrie, în urma triajului, au fost descoperit 25 de elevi infestaţi cu păduchi şi care nu au fost primiţi la cursuri. „Problema a fost ivită după întoarcerea elevilor din vacanţa de 1 Decembrie. Pe 6 decembrie, asistenta a efectuat controlul pentru avizul epidemiologic, ca de fiecare dată. Din 311 copii, am descoperit 25 de elevi cu pediculoză. Părinţii au fost anunţati în mod confidenţial, potrivit procedurii şi au fost retraşi de la şcoală, şi nu s-au întors în colectiv până nu au obţinut avizul epidemiologic de la cabinetul medical şcolar“, a declarat pentru Ziua de Constanţa, directorul şcolii din Săcele, prof. Mirela Margareta Brânduş.
 
Directorul şcolii a precizat că în acest moment, toţi elevii care au fost infestaţi cu păduchi s-au reîntors în colectivitate şi se pregătesc acum de vacanţă. Aceasta a adăugat că elevii erau de la mai multe clase din şcoală. 
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au precizat pentru Ziua de Constanţa că nu au fost raportate alte cazuri de pediculoză la nivelul judeţului după mini-vacanţa de 1 Decembrie.   
 
La începutul anului școlar, Direcția de Sănătate Publică din Constanța a anunțat că în unitățile de învățământ din județ au fost găsiți peste 220 de elevi cu păduchi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii