Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 de morți într-un atentat sinucigaș la Bagdad

ro

03 Oct, 2015 23:46 1591 Marime text
Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața, astăzi, într-o serie de explozii care au avut loc în nordul Bagdadului atunci când trei kamikaze au încercat să treacă de un baraj într-unul din cartierele șiite ale capitalei, au informat oficiali din rândul serviciilor de securitate, citaţi de AFP. Atacul a avut loc în jurul orei 17.30 (14.30 GMT) în Piața Adan, unul din principalele puncte de acces la mausoleul șiit din Kadhimiya, care atrage sâmbăta numeroși vizitatori.
 
Purtătorul de cuvânt al Comandamentului operațiunilor din Bagdad, Saad Maan, a precizat, într-un comunicat, preluat de Agerpres, că forțele de securitate au deschis focul asupra teroriștilor, omorând unul dintre aceștia, însă ceilalți doi au reușit să se arunce în aer.
 
La rândul său, un colonel de poliție a informat că una dintre explozii a fost provocată de o mașină capcană. El a prezentat un bilanț cu cel puțin 24 de morți și 61 de răniți, date confirmate de un oficial din Ministerul de Interne și o sursă independentă de la un spital apropiat de Kadhimiya.
 
Piața Adan a fost în repetate rânduri ținta unor atacuri. Peste 20 de persoane au fost ucise acolo în luna februarie într-un atentat sinucigaș. Atentatul de astăzi nu a fost revendicat, însă modul de operare este asemănător celui utilizat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care în iulie 2014 a lansat o ofensivă fulgerătoare în Irak, reușind să preia controlul asupra unor vaste regiuni din țară. Gruparea extremistă sunnită atacă frecvent musulmani șiiți pe care îi consideră apostați.
Potrivit datelor publicate joi de misiunea ONU în Irak, "717 irakieni și-au pierdut viața, iar alți 1.216 au fost răniți în acte de terorism, de violență și conflicte armate în septembrie 2015", dintre care 257 de morți în provincia Bagdad.


sursa foto: AFP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii