Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2017, an plin de probleme pentru Sindicatul Liber al Navigatorilor

ro

23 Dec, 2017 13:25 2747 Marime text
În decembrie acest an 2017, Sindicatul Liber al Navigatorilor împlineşte 28 de ani de la înfiinşare. Pe 24 decembrie 1989 navigatorii şi portuarii s-au întâlnit pentru a crea propriile lor organizaţii libere şi democratice care să acţionize pentru ei şi nevoile lor.
 
„În acest an 2017, Sindicatul Liber al Navigatorilor a avut parte de foarte multe provocări, situaţii critice, probleme reale cu care s-au confruntat puţinii navigatori membri de sindicat, foarte mulţi nemembri, probleme care au vizat întreaga categorie socio-profesională şi în care sindicatul s-a implicat activ cu rezultate concrete“, a declarat liderul SLN Adrian Mihălcioiu.
 
Datorita contractelor de muncă negociate de SLN şi ITF , problemele membrilor de sindicat au putut fi uşor rezolvate în favoarea lor. Foarte multe probleme grave vizând accidente de muncă, salarii neplătite cu lunile, abandonarea navigatorilor, îmbolnaviri şi altele au abundat în mesaje pe toate căile către SLN, numărul de cazuri înregistrate au stabilit un record nedorit în anul 2017.
 
În prezent sunt inregistrate aproximativ 33.000 de brevete şi certificate de recunoaştere profesională privind navigatori din siguranţa navigaţiei şi personal auxiliari de la bordul navelor din care: aproximativ 22.500 sunt navigatori în siguranţa navigaţiei din care aproximativ 16.000 sunt activi (contracte de muncă semnate anual);  10.500 – personal auxiliar la bordul navei.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii