Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2015 este anul maşinii electrice Volkswagen, Renault şi Ford vor să dezveţe şoferii de benzină şi motorină

ro

18 Jan, 2015 00:06 1471 Marime text
 
Piaţa locală a maşinilor electrice şi a hibridelor aşteaptă un nou salt în 2015, odată cu venirea noilor modele de la Volkswagen, Renault şi Ford, dar şi cu investiţiile în service şi mentenanţă ale veteranilor pieţei, informează businessmagazin.ro.

Piaţa locală a maşinilor electrice este aştep­tată să crească semnificativ anul acesta, odată cu intrarea pe acest segment a celor de la Volkswagen cu noile modele „pe baterii“, alături de BMW şi de francezii de la Renault care aduc modelul ZOE, pe lângă Twizy şi Kangoo, deja prezente în ofertă încă de anul trecut, scrie businessmagazin.ro.

În prezent, singurii constructori care co­mer­cializează pe piaţa locală maşini electrice sunt Mitsubishi, care vinde modelul iMiEV cu 32.240 de euro cu TVA (cu toate că noua generaţie costă în Germania numai 23.790 de euro şi vine cu o autonomie mai mare, de 160 km) şi Renault, cu utilitara Kangoo şi cu Twizy, un automobil de mici di­men­siuni, cu două locuri, unul în spatele celuilalt, cu un preţ de pornire de 7.000 de euro cu TVA (plus o chirie lunară de 30 de euro cu TVA pentru baterie).

Volkswagen are în plan lansarea a două mo­dele electrice - e-up! (26.900 de euro cu TVA, preţ de pornire în Germania) şi Golf Elec­tric (34.900 de euro cu TVA, preţ de por­nire în Germania), alături de două hibride plug-in ce pot fi alimentate de la priză - Golf GTE (36.900 de euro) şi Passat GTE, care încă nu a fost lansat pe piaţa europeană.

Sursa foto: promotor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii