Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:55 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de tineri belgieni vor vizita comuna Cumpăna

ro

10 Jul, 2015 10:33 693 Marime text
În perioada 15-25 iulie, în cadrul proiectului Jeunes en Roumanie – ”Tineri pentru România”, un grup de 20 de tineri din Belgia vor reveni în comuna Cumpăna pentru a desfășurat activități interesante cu implicarea unui număr de 100 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna.
Timp de zece zile, câte cinci-șase ore de lucru pe zi, tinerii belgieni vor fi implicați în activități de animație și petrecerea timpului liber cu grupuri de elevi din comuna Cumpăna, în cadrul sălii de sport, dar și în aer liber, pe stadion sau în parcul de agrement.
De asemenea, se vor desfășura activități de ecologizare a localității, pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. Totodată, tinerii belgieni vor contribui la activități de reparații ușoare în cadrul unităților de învățământ, iar în timpul liber vor avea ocazia să descopere cultura, tradițiile și ospitalitatea românească.
Din 2002 până în prezent, la inițiativa și cu sprijinul Asociației Solidaritate Horia – Quevy, mai mult de 1.500 de tineri belgieni s-au deplasat în România, fie pentru a ”anima” copii, fie pentru a realiza mici șantiere de renovare, de ecologizare sau ajutorare a sătenilor la lucrările câmpului. Din ianuarie 2012, Asociația Solidaritate Horia – Quevy s-a transformat în Asociația Jeunes en Roumanie. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii