Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Mihălcioiu 20 de marinari români, la bordul unei nave reținute în Tunisia

ro

18 Sep, 2015 12:45 2598 Marime text
 
Nava Asirat, sub pavilion Republica Moldova, se află reținută de la 1 august, în urma unui litigiu comercial, în portul Gabes din Tunisia.

La bord sunt 20 de membri de echipaj, toți de naționalitate română, nemembri ai Sindicatului Liber al Navigatorilor.

„Echipajul este neplătit din luna iulie 2015 și acuză condițiile grele de muncă și viață de la bord. Câțiva dintre marinari s-au îmbolnăvit de diverse afecțiuni ale pielii, sau suferă de probleme la rinichi, inimă sau stomac.Autoritatea Navală Romană și Sindicatul Liber al Navigatorilor au demarat procedurile pentru executarea poliței de securitate financiară în vederea plății și repatrierii echipajului“, a precizat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor Adrian Mihălcioiu.

Ministerul Afacerilor Externe a fost informat și încearcă la rândul său, să obțină de la autoritățile tunisiene aprobarea repatrierii echipajului actual.

Sindicatul Liber al Navigatorilor face apel către toți navigatorii români și la agențiile de crewing, să evite furnizarea de personal navigant pe această navă, Asirat, deoarece condițiile de la bord nu respectă convenția MLC 2006.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii