Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de ani de activitate a SIAS

ro

12 Jun, 2015 20:50 2377 Marime text
 
,,Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale este o structură de elită a Poliției Române, o componentă fără de care nu se poate face nicio acțiune în momentul de față. Aveți o misiune extrem de importantă în tot ceea ce înseamnă finalizarea dosarelor penale, aveți rolul și locul dumneavoastră în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Vă asigur de întreaga mea susținere! Vă mulțumesc pentru efort și dăruire! La mulți ani!’’, a transmis inspectorul general al Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, luptătorilor SIAS, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea serviciului.
 
Azi a avut loc ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înființarea Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române – structură specializată în intervenții la infracțiuni comise cu violență, intervenții pirotehnice și în misiuni cu substanțe chimice, biologice, radiologice, nucleare și explozivi.
 
Sunt peste 20 de ani de când, la Brigada pentru Apărarea Ordinii și Liniștii Publice din cadrul Poliției Capitalei se înființau grupele de ,,fulgerei”, pentru ca apoi să se înființeze, odată cu Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate, Serviciul Intervenții, format din 15 polițiști. 
 
Timp de 2 ani, aceștia au executat zeci de misiuni într-o perioadă de exacerbare a infracțiunilor comise cu violență. La data de 15 iunie 1995, Ministerul de Interne a luat decizia înființării Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, format din 63 de polițiști, pentru a contracara actele de violență ce aveau, de multe ori, urmări tragice. Și-a desfășurat activitatea în această formulă până în anul 2000, când a preluat și structura pirotehnică.
 
În anul 2008, ca urmare a afilierii la Grupul ATLAS, SIAS beneficiază de o suplimentare substanțială a efectivului. În anul 2014, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale devine o structură de intervenții cu trei linii de activitate: intervenție la luări de ostatici și la infractori înarmați cu arme de foc, intervenții pirotehnice şi CBRNE – Arme chimice, biologice, radiologice, nucleare și explozivi cu randament înalt.
 
La nivel național, trupele SIAS cuprin în prezent peste 1.400 de luptători de elită ai Poliției Române, care pot face față celor mai exigente provocări.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii