Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2 mai. Ziua Tineretului din România. De când este sărbătorită

ro

02 May, 2016 07:34 10736 Marime text
 
Astăzi, în România se sărbătorește Ziua Tineretului, după ce în anul 2004, 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare au inițiat proiectul legislativ privind instituirea "Zilei Naționale a Tineretului".
 
Legea a fost adoptată pe 5 octombrie același ani de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională, și conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit ''Ziua Națională a Tineretului''.
 
De Ziua Tineretului, potrivit legii, sunt organizate și prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activități sociale, culturale, artistice și sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autoritățile administrației publice centrale și locale care au atribuții în domeniul tineretului acordă sprijin material, financiar și organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile.
Totodată, legea prevede ca Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune să difuzeze, în perioada 26 aprilie-2 mai, emisiuni despre problematica tineretului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii