Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 răniţi în incendiul de la "Colectiv" au fost transferaţi la spitale din Belgia şi Olanda

ro

07 Nov, 2015 08:34 2131 Marime text
Două aeronave Spartan ale MAPN au plecat în această dimineață cu 16 răniți, în incendiul de la culbul "Colectiv", pe care îi transportă la mai multe spitale din Olanda și Belgia. Al doilea avion a decolat însă mai târziu decât era prevăzut. Ambulanța a preluat răniții cu greu de la Spitalul Bagdasar, deoarece acolo a avut loc o pană de curent.
Două curse cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române au decolat de la Baza Militară de la Otopeni cu destinaţii către Bruxelles şi Rotterdam, având fiecare la bord câte opt persoane rănite în incendiul devastator de la "Colectiv".
Prima aeronavă a decolat în jurul orei 4, către Olanda, potrivit România TV. Deşi trebuiau să fie nouă pacienţi duşi la Rotterdam, starea de sănătate a unuia dintre ei s-a înrăutăţit şi a trebuit să fie intubat, astfel că doar opt răniţi au plecat spre Rotterdam, acolo urmând să fie repartizaţi la trei spitale.
Al doilea avion, cu destinaţia Bruxelles, a decolat cu o întârziere de aproximativ 90 de minute, din cauza acelei pene de curent înregistrate la Spitalul Bagdasar Arseni. De asemenea, în această aeronavă au fost urcaţi opt răniţi, trei dintre ei fiind intubaţi. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, astfel de misiuni vor avea loc şi în zilele următoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii