Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 ani de la moartea lui Frank Sinatra

ro

14 May, 2014 11:13 2291 Marime text
Astăzi se împlinesc 16 ani de când actorul şi cântăreţul american Frank Sinatra a trecut în eternitate. Sinatra s-a născut în Hoboken, New Jersey, într-o familie de imigranţi italieni, cu tatăl boxeur şi pompier, iar mama moaşă. A hotărât că va deveni cântăreţ după ce a văzut un spectacol cu Bing Crosby.
Cariera sa a fost remarcabilă, fiind considerat unul dintre cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor. A realizat peste 1.400 de înregistrări muzicale şi a jucat în 58 de filme. A încântat milioane de fani cu hit-uri precum „Strangers in the Night”, „My Way”, „I’ll Never Smile Again”, „Imaginations”.
De-a lungul carierei cinematografice, Sinatra a câştigat trei Oscaruri, două Globuri de Aur şi o distincţie Emmy.
În ceea ce priveşte viaţa personală, cântăreţul s-a căsătorit de patru ori şi a fost îndrăgostit de Marilyn Monroe. Cea de-a patra soţie a sa, Barbara Sinatra, într-un volum de memorii, mărturisea despre Sinatra că făcea 12 duşuri pe zi şi mirosea întotdeauna a lavandă, potrivit dailymail.co.uk.
Frank Sinatra a murit în urma unui atac de cord, la vârsta de 82 de ani, pe marginea piscinei sale din Beverly Hills. Crezul artistului era „Trebuie să iubeşti, să trăieşti, pentru că moartea este, oricum, dureroasă”.
Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii