Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:31 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

150.000 de pui vii, confiscați de polițiști

ro

24 Jun, 2015 19:01 647 Marime text
Aproximativ 150.000 de pui vii de păsări domestice, documente contabile și de contabilitate dublă, medii de stocare și sisteme informatice au fost indisponibilizate sau ridicate de polițiștii de investigare a criminalității economice, în urma perchezițiilor desfășurate, astăzi, în cinci județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
În urma celor 13 percheziții domiciliare desfășurate de polițiști, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe raza județelor Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj și Timiș, au fost găsiți aproximativ 150.000 de pui vii, pentru care persoanele bănuite nu dețineau documente justificative și care se pare că ar fi provenit din achiziții efectuate în spațiul intracomunitar.
 
Polițiștii au ridicat documente contabile și de contabilitate dublă, medii de stocare și sisteme informatice care ar fi fost folosite în activitatea infracțională pentru a ține evidența operațiunilor comerciale desfășurate și a veniturilor realizate.
 
De asemenea, șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
 
Reamintim că, astăzi, 45 de poliţişti au efectuat 13 percheziţii, dintre care șapte la sedii ale unor societăţi comerciale şi șase la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul tranzacțiilor intracomunitare cu pui vii de păsări domestice și furaje.
 
Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
 
Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii și furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.
 
Totodată, în urma investigațiilor derulate de polițiști a rezultat faptul că o parte dintre achiziții ar proveni din spațiul intracomunitar, iar livrările de pui vii și furaje ar fi avut loc, la nivel național, cu precădere atunci când exista certitudinea unor vânzări în termen scurt, fără emiterea de documente fiscale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfășurată, doar în perioada mai – iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii