Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 16 polițiști din Constanța au fost trimiși în judecată. Procurorii vorbesc despre un caz exploziv!

ro

01 Jun, 2016 10:21 3958 Marime text
Procurorii din Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul în care 16 poliţişti constănţeni sunt suspectaţi de fapte de corupţie.
Potrivit surselor noastre, cei 16 poliţişti au fost trimişi în judecată. 

De acum, soarta lor va fi decisă de instanțele de judecată.

UPDATE 14.49

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În cauză au fost trimise în judecată 34 de persoane fizice, din care 16 sunt lucrători de poliţie. Potrivit rechizitoriului, hoţii acţionau în Portul Constanţa şi erau sprijiniţi şi coordonaţi de poliţişti.

Poliţiştii vizaţi de trimiterea în judecată aveau „abonament la mită“, spun procurorii care au instrumentat cazul. 

„Într-o interceptare, unul dintre poliţişti îi spune unui hoţ: Banii sunt puţini. Vreau şi spor de pantă. Se vorbea de pericolul de vizibilitate. Aşa creştea preţul. Cam asta era raţiunea. Au fost date zeci de spargeri. Cauza este mult mai complexă. Hoţii din acest dosar sunt suspectați şi pentru comiterea altor zeci de spargeri de pe raza municipiului Constanţa“, conform procurorilor.

UPDATE 15.12

Procurorii mai vorbesc şi de un caz din octombrie 2012, când 320 de kilograme de sodiu metalic au dispărut din Portul Constanţa.

Potrivit declaraţilor din dosar, sodiul s-a găsit într-o curte, depozitat lângă o fântână.

„Din fericire nu a intrat în contact cu apa. Un cetăţean care nu ştia ce este a aruncat o bucată mică în pubela de gunoi. Apoi, în pubelă a aruncat mâncarea de câini. Pubela a sărit în aer. S-a apelat 112. A venit ISU. Substanţa s-a predat unei firme specializate. Trebuiau făcute analize. Substanţa trebuia distrusă. A dispărut. În documente, cele 320 de kilograme de sodiu metalic s-au transformat în 680 de kilograme de deşeuri de laborator. Dacă sodiul intra în contact cu apa, asistan la consecinţe deosebit de grave“, potrivit procurorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii