Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit fotoreporterul tulcean Gheorghe Petre

ro

15 Sep, 2011 15:00 1344 Marime text

Coleg de-a lungul timpului cu mai toţi jurnaliştii tulceni Petre a fost un exemplu de ziarist care nu a fost în pas cu moda, cu goana după senzaţional, preferând să scoată la suprafaţă personaje şi subiecte cu suflet

Jurnalistul tulcean Gheorghe Petre ne-a părăsit după o luptă în egală cu o boală nemiloasă, la numai 56 de ani.

A fost un om deosebit, despre care nimeni nu poate spune nimic rău, el fiind practic poate singurul jurnalist tulcean care a scris şi fotografiat toată viaţa numai subiecte pozitive.

Din 1976, a lucrat ca fotograf în cadrul muzeului „Delta Dunării", apoi timp de trei ani, între 1977 şi 1980 a lucrat ca profesor suplinitor iar ulterior a fost şef de baza sportivă la Clubul şcolar timp de două decenii, până în anul 2000. A intrat în presă ca redactor la ziarul local „ACUM", trecând apoi pe la „Obieciv" şi „Inedit", specializându-se pe realizarea fotoreportajelor.

Gheorghe Petre a avut mereu o înclinare spre cultură, încă din anii 70 cînd a fost redactor şef al revistei şcolare „Aegyssus". Suflet romantic, Gicu a compus numeroase poezii, multe publicate în revistele „România Literară" şi „Luceafărul" , obţinând chiar şi premii la nivel naţional- Premiul I pentru poezie - Cenaclul Flacăra - Costineşti 1973, Premiul I pentru poezie - Concursul Naţional „Orizonturi" - Focşani 1979, Premiul I pentru poezie - Concursul Naţional- Costeşti 1980, Poezii publicate în revistele „România Literară", „Luceafărul" (-1977-1982).

Înmormântarea va avea loc vineri în jurul orei 12, după slujba de la Biserica „Sfântu Gheorghe" (Cu ceas).

Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/tulcea

î

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii