Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14 martie 2020 Președintele Klaus Iohannis anunța primul lockdown din cauza pandemiei de COVID-19

ro

14 Mar, 2021 10:46 2843 Marime text


Pe 14 martie 2020, România era ruptă în două - o parte credeau în virusul COVID-19, care se răspândea alarmant la nivel mondial, iar pe de altă parte erau concepute diverse teorii ale conspirației. În același timp, Klaus Iohannis susținea o conferință de presă, prin care a anunțat prima carantinare a României. Astfel, de pe 16 martie, România intra în primul lockdown. Starea de panică a populației s-a instalat instant, magazinele fiind golite de către oameni. 

Începând cu această data de 7 martie, au fost interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi.

14 martie, România a intrat în scenariul al treilea de combatere a virusului COVID-19, după ce a trecut de 100 de cazuri confirmate cu coronavirus. Până la data de 14 martie inclusiv au fost confirmate 121 cazuri.

Pe 14 martie, la Constanța, au fost confirmate două noi cazuri de infecție cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat și o femeie din Constanța ce au călătorit în Austria și Germania. Cei doi sunt căsătoriți. Cei doi s-au întors în România în data de 7 martie 2020 din Viena. În total erau 99 de cazuri de coronavirus în România.

Pe 17 martie, Ordonanţa Militară nr. 1 a fost emisă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi prezentată într-o declaraţie la sediul MAI. Printre măsurile prevăzute de aceasta s-au numărat: suspendarea activităţii de servire şi consum de produse alimentare şi produse alcoolice şi nealcoolice la restaurante, cafenele şi hoteluri; interzicerea activităţilor culturale, artistice, sportive sau religioase desfăşurate în spaţii închise; interzicerea organizării şi desfăşurării oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spaţii deschise; suspendarea tuturor zborurilor spre şi dinspre Spania timp de 14 zile, începând cu data de 18 martie, ora 18.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii