Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 morţi Atac sinucigaş. ISIS a revendicat atentatul

ro

13 Jan, 2016 17:37 2082 Marime text
 
Cel puţin 12 persoane au murit, astăzi, într-un atac sinucigaş ce a vizat consulatul pakistanez din Afganistan, urmat de confruntări armate între forţele de securitate şi atacatori într-o clădire din apropierea instituţiei, informează agenţia de presă Reuters, citată de România TV.

Atacul a avut loc în faţa sediului consulatului pakistanez din Jalalabad, situat în estul Afganistanului, când un bărbat s-a detonat în timp ce încerca să intre în clădire.

Attaullah Khogyani, un purtător de cuvânt al guvernatorului provincial, a precizat că atacatorul kamikaze încerca să se alăture unui grup de oameni care solicitau vize pentru Pakistan când s-a aruncat în aer, în timp ce forţele de ordine încercau să-l împiedice să intre în sediul instituţiei, notează România TV.

Atentatul a fost comis de militanţi ai organizaţiei Stat Islamic (SI), a revendicat reţeaua teroristă. În urma atacului, au avut loc confruntări armate care au durat câteva ore între forţele de ordine şi atacatori într-o clădire în care aceştia se ascundeau, potrivit România TV. 

Nangarhar, provincia în care este localizat oraşul Jalalabad, a devenit centrul cel mai mare de pe teritoriul afgan al militanţilor SI, care se luptă cu talibanii pentru a prelua controlul asupra insurgenţiei islamice din ţară.

Conform România TV, atacul vine la două zile după negocierile dintre oficialii din China, SUA, India şi Pakistan purtate în Islamabad (Pakistan) privind stabilirea unui acord de pace cu talibanii.



Sursa text + foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii