Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

117 ani de balneologie. Ce pregătește Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

ro

30 Aug, 2016 08:45 3875 Marime text
În zilele de 1-4 septembrie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol organizează Conferinţa națională cu participare internațională Balneologie Maritimă, Medicină Fizică și de Recuperare – Tradiție, Modernitate şi Inovaţie. Manifestarea este prilejuită de împlinirea a 117 ani de balneologie la Techirghiol.
 
Obiectivul major al manifestării este acela de a stimula interesul comunității științifice referitor la cunoașterea și valorificarea nămolului de Techirghiol, ca factor sanogen și terapeutico-recuperator și de a impulsiona continuarea și dezvoltarea demersurilor de cercetare în acest domeniu.
 
În același timp, pentru prima dată are loc, concomitent, celebrarea Zilei Internaționale a Leziunilor Medulare (International Spinal Cord Injury Day) – stabilită recent de către Societatea Internațională a Măduvei Spinale (International Spinal Cord Society – ISCoS).
 
Peste o sută de participanți români, dar și de la Universitățile Aydin, Turcia, Belgrad, Serbia,Aristotel din Salonic, Grecia, Institutul de Sănătate Publică, FRI Macedonia,  vor dezbate probleme de actualitate din Balneologie - Medicină Fizică și de Recuperare, Management Balnear Integrat, Protecția Mediului, Resurse şi Legislaţie, Kinetoterapie în Balneologie şi Recuperare - Patologie, Terapie şi Recuperare, Vertebro-Medulare - Varia.
 
Cu acest prilej, va fi omagiat academicianul Marian Traian Gomoiu la împlinirea vârstei de 80 de ani, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanța. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii