Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

107 ani de la naşterea actriţei Katharine Hepburn

ro

12 May, 2014 09:47 2410 Marime text
Astăzi se împlinesc 107 ani de când s-a născut Katharine Hepburn, laureată a patru premii Oscar. Katharine Hepburn a fost o actriţă americană de teatru, televiziune şi film, care şi-a croit propriul drum în faţa camerei de filmat. A jucat în numeroase piese de teatru şi în peste 50 de filme precum „Morning Glory”, un rol pentru care a câştigat primul ei Oscar, „Little Woman”, „The Philadelphia Story”, „Woman of the Year”, care i-a adus a patra nominalizare la Oscar, „Without Love”, cu actorul Spencer Tracy, cu care a format un cuplu şi în afara ecranului, timp de 27 de ani, deşi acesta era căsătorit.
Hollywood Reporter afirma după apariţia primului ei film, „A Bill of Divorcement”, că „a apărut un nou star la orizont, iar numele ei este Katharine Hepburn”.
Katharine Hepburn s-a remarcat prin talent actoricesc, frumuseţe şi prin trăsăturile ei contrastante. Când era dură, când tandră. Când rebelă, când pierdută în gânduri. Purta taioare şi pantaloni bărbăteşti şi a fost una dintre puţinele actriţe din vremea sa care a refuzat să dea interviuri şi să apară la diverse petreceri, potrivit Wikipedia.
Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea şi a numit-o „actriţa tuturor timpurilor”. În 1990 a primit un premiu pentru întreaga activitate.
Meryl Streep declara despre Katharine Hepburn că a fost „templul după care s-au modelat foarte multe femei inteligente ale secolului XX, dar stilul ei inconfundabil şi substanţa ei care nu admitea compromisul – o combinaţie de oţel, alamă şi clasă – era unic şi de neimitat”. Liz Taylor mărturisea că „îţi doreai ca într-o zi să fii ca ea”. În anul 2007 ar fi împlinit vârsta de 100 de ani.
Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii