Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 petiţii depuse la Avocatul Poporului. Obiectul, sesizarea Curții Constituționale

ro

19 Jul, 2019 13:49 1033 Marime text
Avocatul Poporului a primit, până în prezent, un număr de 10 petiții, atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice, având ca obiect sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ. 
 
Avocatul Poporului examineaza constituționalitatea actului normativ criticat, din perspectiva rolului său constituțional de apărător al drepturilor și libertăților persoanelor.
 
Analiza sesizărilor prin care sunt invocate argumente de neconstituționalitate extrinsecă și intrinsecă, presupune parcurgerea unui act normativ extrem de complex (638 de articole prin care sunt aduse modificări consistente cadrului legal) și identificarea eventualelor vicii de constituționalitate prin raportare la legislația incidentă asupra căreia operează modificări  actul normativ.
 
Este o activitate laborioasa, care necesita timp, cu atât mai mult cu cât presupune si analiza jurisprudenței Curții Constituționale și a Curții Europene a Drepturilor Omului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii