Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanţa Sunteţi de acord cu creşterea animalelor de companie la bloc?

ro

09 Mar, 2020 00:00 9708 Marime text

O situaţie des întâlnită în micile comunităţi formate de locatarii unui bloc de apartamente este cea a prezenţei animalelor de companie. Fie că vorbim de câini de talie mică, cum ar fi un pechinez sau un bichon, fie că vorbim de cei de talie mare, aceştia mai latră din când în când, în funcţie de educaţia şi atenţia pe care o au din partea stăpânilor.
 
Conform legislaţiei, pentru a deţine animale de companie, este necesar acordul colocatarilor din bloc pentru a nu exista probleme. În cazul de faţă, este vorba despre reclamaţia unei femei cu privire la faptul că vecinul său ţinea un câine în apartament, animalul lătrând des şi făcând zgomot. Nemaiputând să suporte situaţia, aceasta s-a adresat Judecătoriei Constanţa, solicitând ca vecinul său să fie obligat „să îndepărteze din locuinţa sa câinele pe care îl deţine în mod nelegal“. În plus, femeia a cerut şi suma simbolică de 1 leu, cu titlul de daune morale. În cele din urmă, instanţa a respins cererea reclamantei şi a pus-o să plătească cheltuielile de judecată, iar stăpânul şi câinele său au rămas împreună.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 


 
De asemenea, aşteptăm şi comentariile dumneavoastră legate de tema în discuţie, exprimate cu respectarea subiectului propus, fără atacuri la persoană ori limbaj licenţios.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adela 11 Mar, 2020 23:48 Iubesc animalele, sunt pentru orice este in favoarea lor, dar am o problema cu proprietarii acestora care nu strâng după ele.
  • gauloise 10 Mar, 2020 14:23 În general, cei care nu sunt de acord cu creșterea unui animal de companie, dovedesc multe lipsuri.
  • constanta 10 Mar, 2020 08:07 Depinde ce intelegeti prin animale.....ca sunt multe cu doua picioare....In ceea ce priveste micile animale de companie , asa cum spunea cineva mai sus....doar cine nu a crescut niciodata un caine sau o pisica nu are idee ce mult conteaza un sufletel si cata iubire neconditionata iti aduce. Ar trebui sa invatam sa iubim de la aceste suflete....si poate ca lumea ar fi mai buna!
  • Petre 10 Mar, 2020 07:19 In primul rand aceasta hotarare de consiliu a fist anulata de instanta. Eu am fost haituita de un vecin ca omul noaptea juca la pacanele si ziya voia sa doarma. Cainele latrand si el ca de...e caine daca auzea interfonul. Asa ca dicumentati va...este NULA...iar mai departe...oameni? Nu...sunt mai rau ca animalele needucate plini de ura
  • Aberant 09 Mar, 2020 22:09 Tara arde si baba se "chiaptana". Numai in RO exista sondaje de genu acesta, in tarile dezvoltate neexistand pentru ca SUNT EVOLUATE!
  • Maria 09 Mar, 2020 22:02 Mulți oameni nu stiu cîta bucurie aduce prezenta unui animal.Si da,cîinii latra,dar bipezii care urla,isi bat nevestele si copiii,de cearta,fac chiolhanuri,acestia nu deranjeaza?
  • Georgeta Radulescu 09 Mar, 2020 19:07 Daca stapânul animalului ( câine sau pisica) are bunul simț de a nu lasa animalul sa iasa din casa neinsoțit , daca plateste cheltuieli de intretinere conform legii asociaților de proprietari și dacă animalul ( câinele) nu latră în timpul nopții sau în orele de odihna , ok , poate creste un animal in apartament . Unul singur și sa păstreze igiena blocului nu să-l lase sa-și facă nevoile pe scari sau chira in apartamentul propriu.
  • Laura Panait 09 Mar, 2020 17:35 Da sunt de acord, am crescut mereu cu animale de companie la bloc de care am avut grija si eu si familia mea si nu au fost probleme, ba mai mult, cateii din zona protejeaza masinile parcate noaptea
  • Un alt fel de om 09 Mar, 2020 17:02 Sunt de acord! Blocul este lângă cartier de case, iar fiecare curte are câini, pisici, cocoși, găini, cai (da, chiar la bulevard) și ii auzim si pe ei, da și cocosii dau deșteptarea de pe la 3-4 dimineata, pisicile cer mâncare, se bat, câinii latră! Da și ce, asta-i viata! 😂
  • Crusoveanu Sena Luciana 09 Mar, 2020 16:01 Bună ziua, eu sunt stăpâna unei cățelușe si a unei pisicute, de multe ori cand ma întorc de la servici din tura de noapte adică pe la 1 noaptea cățelușa latră de cum aude ca am parcat mașina, dar asta nu inseamna ca trebuie să-mi abandonez câinele. Dar este iubita de toată lumea. Imi cer scuze pe această cale pentru deranjul provocat de latratul ei tuturor vecinilor. FB2
  • Om 09 Mar, 2020 15:57 Nu sunt de acord cu pripășirea / creșterea animalelor de companie în bloc și nici în preajma blocurilor !