Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Care variantă de începere a anului școlar vi se pare mai bună? Cum au răspuns participanții

ro

03 Aug, 2020 00:00 1369 Marime text
Teoretic, peste o lună, cadrele didactice vor începe anul școlar 2020-2021, dar încă nu se știe în ce condiții.
Tocmai de aceea, rămâne unul dintre cele mai aprig disputate subiecte, motiv pentru care și cotidianul ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie, supunând atenției două dintre alternativele care par să fie viabile în actualul context al creșterii numărului de cazuri confirmate de Coronavirus.

Prima varianta ar fi de a se continua așa cum s-a și încheiat anul școlar 2019-2020, respectiv predarea și notarea în mediul online, pentru care au optat 27% dintre respondenții la sondaj.
Și varianta cea mai discutată este aceea a împărțirii în două a efectivelor de la clasele consacrate și lucrul în două schimburi, respectiv două săptămâni la școală și alte două săptămâni în mediul online. Variantă
pentru care au optat marea majoritate a respondenților la sondaj, respectiv 73%.

În cadrul ultimei conferințe de presă susținute de președintele României, Klaus Iohannis, acesta a afirmat că va putea da un răspuns mai sigur la întrebările jurnaliștilor cu privire la modalitatea de începere a anului școlar cel mai probabil săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare.

Întrebat dacă se poate deschide noul an școlar în siguranță, președintele a declarat: „Mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuții cu ministerul Educației, specialiști, alți miniștri. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educației la o discuție săptămâna viitoare, când sper că vom putea contura niște scenarii ce vor putea fi comunicate public”.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii