Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 70% dintre respondenţi cred că autoritățile centrale și locale nu au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii COVID-19

ro

23 Mar, 2020 00:00 2180 Marime text

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe data de 14 martie că, pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 în țară, a hotărât decretarea stării de urgență pe teritoriul ţării. Pe perioada stării de urgență „vor fi impuse măsuri cu caracter politic, economic, social și de ordine publică, instituite în întreaga țară sau în anumite zone ori în unele unități administrativ-teritoriale”.
 
Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat, sâmbătă seară, ordonanța militară numărul 2, care include 11 articole. Unul dintre ele prevede interzicerea accesului în România a persoanelor străine. Accesul acestora este permis doar pentru tranzit, dar și cu câteva excepții.
 
„Suntem deja la a șasea zis de când e stare de urgență pe teritoriul României. Prin măsurile luate, putem spune că am atins principalul obiectiv: nu avem răspândire comunitară extinsă în România. Acum se adaugă un alt set de decizii importante. Ordinul privind operaționalizarea poliției locale de către structurile MAI. „Am emis ordinul pentru aprobarea procedurii de încadrare pentru 6 luni în posturile vacante din MAI.
 
Am desfășurat operațiuni pentru aducerea din țară de echipamente. Am desfășurat acțiuni în forță împotriva celor care în această perioada au încercat să se îmbogățească”, a declarat Marcel Vela.

În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Credeți că autoritățile centrale și locale au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19?
 
La sondaj au participat 281 de persoane. Dintre acestea, 21% au răspuns că autoritățile centrale și locale au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Alte 70% au răspuns că autoritățile centrale și locale nu au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. De asemenea, alte 9% au precizat că nu ştiu dacă autoritățile centrale și locale au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Citește și:
 
Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Credeți că autoritățile centrale și locale au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii