Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 57% dintre respondenți consideră că sistemul de sănătate din România va claca în lupta cu epidemia de coronavirus

ro

30 Mar, 2020 00:00 1932 Marime text

Potrivit unui sondaj recent efectuat de IRES, 67% dintre români se declară îngrijorați pentru ei și pentru familia lor cu privire la epidemia de coronavirus COVID-19. În plus, aproape trei sferturi dintre români înclină să spună că nu au încredere că sistemul de sănătate de la noi ar face față situației actuale.
 
România se află aproape de scenariul 4 iar Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că pe teritoriul României, au fost confirmate aproape 1500 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) iar aproape 40 de persoane au murit. Alte 7800 de români se află în carantină și peste 131.000 de persoane în izolare.
Cu toate acestea, cu resurse limitate, cadrele medicale au avut de la debutul crizei și până în prezent, o prestație bună și foarte bună cu privire la această situație, unii dintre ei fiind la rândul lor infectați sau în carantină.
 
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: 
„Va face față sistemul de sănătate din România situației privind coronavirusul?”




La sondaj au participat 350 de cititori.
18% sunt de părere că sistemul de sănătate va rezista în fața pandemiei de coronavirus, alți 57%, că, dimpotrivă, va claca, 6% nu și-au făcut încă o impresie, iar 16% consideră că vom avea nevoie de ajutor internațional.


Citește și:

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Va face față sistemul de sănătate din România situației privind coronavirusul?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii