Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Vizitați România mai mult acum decât înainte de pandemie?

ro

30 Aug, 2021 00:00 1480 Marime text
  • Înainte de pandemie, românii postau pe conturile de socializare fotografii din toate colțurile lumii, mai puțin din România.
Pandemia ne-a făcut oare să ne dorim să ne conectăm mai mult cultural cu plaiurile natale?  Înainte de pandemie, românii erau dornici de a vizita țările străine, lăsând pe ultimul loc în clasamentul distracțiilor vizitarea punctelor turistice din România.

O plajă la Mamaia, poate un club pe la Susai, și cam atât. De când Covid-ul s-a instalat în România, am observat din ce în ce mai multe persoane care au început să viziteze cetățile de pe meleagurile natale, lacurile ascunse prin păduri, zone monumentale despre care se vorbește, însă, mult prea puțin. 

Pare-se că acestă perioadă în care ne-am simțit mereu amenințați și am dus o luptă pentru supraviețuire, ne-a ajutat, într-un fel, să ne dorim să descoperim România. Ca niște mici exploratori, zeci de conaționali se află săptămânal pe siturile arheologilor punând întrebări despre cine a locuit acolo.
Orașele de sub ruine prind viață cu fiecare răspuns pe care, cei mai puțin noroși, îl află de pe panourile explicative. Și totuși, rețelele de socializare au început să ne arate ce țară minunată avem.

Grupurile de facebook cu specific de vacanță sunt pline de recomandări în diferite colțuri ale țării. Chiar dacă pericolul de infestare este încă prezent printre noi, pare că românii au dor de cultivare. Să fie oare adevărat?

În aceste condiții, cotidianul ZIUA de Constanța lansează următorul sondaj:


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii