Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu abrogarea legii care permite reducerea pedepsei deținuților care publică din închisoare?

ro

11 Jan, 2016 00:00 3824 Marime text


Ministerul Justiţiei a făcut publică de curând lista integrală a profesorilor universitari şi a conferenţiarilor care le-au acordat recomandare scrisă persoanelor private de libertate, pentru fiecare titlu scris de aceştia în detenţie, ca să scape de puşcărie mai repede. Printre aceștia se numără și câteva cadre didactice de la universitățile constănțene de prestigiu.  Legea prevede că, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în puşcărie, deţinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa.
 
Pentru a ajunge la această reducere, persoana respectivă trebuie să prezinte comisiei din penitenciar o recomandare scrisă din partea unui profesor universitar sau a unui conferenţiar, „care atestă importanţa temei alese pentru domeniul ştiinţific respectiv“, a explicat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Pentru că acest fenomen a luat amploare în ultima vreme, în special în rândul deținuților celebri, un senator a depus deja la Parlament o iniţiativă legislativă pentru abrogarea articolului care permite eliberarea înainte de termen a celor care produc opere ştiinţifice în închisoare.  Propunerea semnată de 15 deputaţi şi senatori de la principalele partide politice reprezentate în Parlament vizează abrogarea literei f) de la art. 96, alin (1) din Legea 254/ 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, prin care se permite reducerea perioadei de detenţie cu 30 de zile în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate.

Sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adrian 14 Jan, 2016 17:39 Una dintre pedepsele cele mai grele ale vieti pe pamant este privarea de libertate. Daca cineva greseste este normal sa-si ispaseasca pedeapsa insa, pentru a se reabilita are nevoie de curaj si motivatie. Aceasta lege poate motiva persoanele care au gresit si sa devina mai responsabile si mai bune. http://teletrade-dj.ro/
  • inf-acceptare 11 Jan, 2016 08:09 Da domnilor,sint de acord.Dar tematica sa fie stabilita de o comisie guvernamentala,.Exemplu de tema;Constructia autostrazii Constanta-Brasov.Apoi ,,scriitorul detinut''in parteneriat ce colegii de puscarie sa treaca efectiv la realizarea ei.Alte teme;Reabilitarea sistemului national de irigatii,a transportului pe calea ferata,a cladirilor si monumentelor istorice,a plajelor si tarmului M,Negre,amplasarea eficienta a perdelelor forestier etc.