Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord ca, și în România, pe banda I de circulație viteza maximă să fie de 30 km/h? Răspunsurile participanților

ro

04 Oct, 2021 00:00 1968 Marime text
  • Aproape 60% dintre cei 240 de participanți la sondajul lansat săptămâna trecută de ZIUA de Constanța nu sunt de acord cu limitarea vitezei la 30 km/h pe banda I.
 
În România, viteza maximă de deplasare nu ar trebui să fie limitată la 30 km/h pe Banda I de circulație, iar aceasta nu ar trebui rezervată bicicletelor, trotinetelor electrice sau altor mijloace de deplasare sustenabile.
 
Acesta este răspunsul pe care l-au dat aproape 60% dintre cei 240 de participanți la sondajul lansat săptămâna trecută de ZIUA de Constanța.
 
Amintim, autoritățile franceze au decis ca prima bandă de circulație să fie destinată vehiculelor cu deplasare lentă, sens în care viteza maximă de deplasare pe banda I a fost limitată la 30 km pe oră.
 
În acest mod, se urmărește încurajarea deplasării cu mijloacele de locomoție sustenabile, cum ar fi bicicletele sau trotinetele electrice.



În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteți de acord ca, în România, banda I de circulație să fie rezervată bicicletelor / trotinetelor etc., iar viteza maximă să fie de 30 km/h?“.
 
La sondaj au răspuns 240 de persoane, dintre care 58% nu au fost de acord cu această măsură, iar alte 42% dintre persoane au apreciat că o astfel de măsură ar fi utilă.
 
Sondajul s-a desfășurat în perioada 27 septembrie 2021 – 3 octombrie 2021.
 
Citește și:
Noi participanți la turul de ciclism al Europei cu biciclete dotate cu panouri solare au ajuns la Constanța (galerie foto + video)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii