Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca Ministerul Educaţiei să păstreze calendarul Bacalaureatului 2018 şi în anii următori?

ro

26 Feb, 2018 00:00 3351 Marime text
Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 (probele de evaluare a competenţelor) s-a încheiat. Sesiunea a început luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba a continuat în data de 13 februarie şi a fost urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie). În zilele de 16-20 februarie a avut loc evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 21 - 22 februarie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
 
Probele scrise se vor desfăşura în luna iunie, după cum urmează: proba scrisă la Limba si literatura română - 25 iunie, proba la limba şi literatura maternă - 26 iunie, proba obligatorie a profilului - 27 iunie, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - pe 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12.00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12.00 - 16.00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 9 iulie.
 
Este însă oare legal să intre în examen elevi care încă nu au promovat liceul, aşa cum cere Legea Educaţiei? Mai ales că, potrivit structurii anului şcolar, cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie pe 25 mai. Cel care a semnat ordinul de ministru potrivit căruia anul acesta probele privind evaluarea competenţelor se desfăşoară în luna februarie, cu mult înainte de încheierea cursurilor şi a anului şcolar, este fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 



De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii