Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Radu Mazăre merită statuie în fața Primăriei Constanța, spun oamenii. A obținut 51% din 479 de voturi exprimate

ro

08 Feb, 2021 00:00 1894 Marime text
 
  • Cele cinci opțiuni de răspuns pentru întrebarea „Ce primar credeți că ar trebui să aibă statuie în fața Primăriei Constanța“ adresată de ZIUA de Constanța au fost reprezentate de cei cinci primari aleși pe care i-a avut Constanța, începând cu anul 1992.
  • Variantele de răspuns erau Cornel Neagoe, Gheorghe Mihăieși, Radu Ștefan Mazăre, Decebal Făgădău și Vergil Chițac.
  • 479 de persoane au decis să răspundă la sondaj și au ales una dintre variantele prezentate mai sus.
  • Radu Mazăre a obținut 51% din totalul voturilor exprimate, situându-se astfel pe primul loc în opțiunile respondenților.

Latinii spuneau că „de gustibus et coloribus non disputandum“ – „despre gusturi și culori nu trebuie să discuți“, iar dictonul pare să caracterizeze exact rezultatul sondajului de oipinie lansat săptămâna trecută de cotidianul ZIUA de Constanța.
 
Contestat de mulți, închis pentru nouă ani în Dosarul Retrocedărilor din Constanța și iubit sincer de alții, fostul primar al Constanței Radu Mazăre ar trebui să aibă statuie în fața Primăriei Constanța, spun 51% din cele 479 de persoane care au decis să răspundă sondajului.
 
Cele cinci opțiuni de răspuns pentru întrebarea „Ce primar credeți că ar trebui să aibă statuie în fața Primăriei Constanța“ adresată de ZIUA de Constanța au fost reprezentate de cei cinci primari aleși pe care i-a avut Constanța, începând cu anul 1992.
 
Astfel, în ordine cronoligică, variantele de răspuns erau Cornel Neagoe (care a obținut 17% din cele 479 de voturi exprimate), Gheorghe Mihăieși (5%), Radu Ștefan Mazăre (51%), Decebal Făgădău (7%) și Vergil Chițac (20%).
 
Așa cum am precizat 479 de persoane au decis să răspundă la sondaj și au ales una dintre variantele prezentate mai sus.
 
În urma numărării voturilor, a reieșit că Radu Mazăre, de departe cel mai „sonor“ primar al orașului de-a lungul timpului, în prezent închis, în executarea pedepsei de nouă ani de detenție din Dosarul Retrocedărilor, a fost ales de mai mult de jumătate dintre respondenți pentru a avea statuie în fața primăriei.
 
Pe de altă parte, un cetățean ne-a transmis, printr-un comentariu, părerea sa: „Nu trebuie nicio statuie la nimeni!!! Trebuia opţiune de vot - NIMENI! Să vedeţi că oamenii nu îşi doresc statui deloc, indiferent cine este propus“.
 
Citește și:
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii