Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Protestele anti-Covid nu vor avea niciun efect, spun 81% dintre respondenți

ro

12 Apr, 2021 00:00 1391 Marime text
  • 81% din cele 211 persoane care au participat la sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanța pe tema „Considerați că vor avea un efect protestele împotriva măsurilor anti-Covid“ au răspuns negativ la această întrebare.
  • De la sute de protestatari prezenți în primele zile ale demonstrațiilor, numărul celor  ce au ieșit în stradă a scăzut, încet dar sigur, în ultimele zile.
La circa două săptămâni de la declanșarea protestelor împotriva noilor măsuri anti-Covid aplicate în țară, tot mai puțin oameni vin la manifestații.
 
De altfel, 81% din cele 211 persoane care au participat la sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanța pe tema „Considerați că vor avea un efect protestele împotriva măsurilor anti-Covid“ au răspuns negativ la această întrebare.
 
Închiderea magazinelor de la ora 16.00 și restricționarea circulației începând cu ora 20.00 – măsuri aplicate în week-end în localitățile unde incidența cazurilor noi depășește 4 la mie și în tot timpul săptămânii în localitățile unde incidența depășește 7,5 la mie – au stârnit un val de nemulțumiri în rândul oamenilor.
 
Astfel, pe parcursul ultimelor două săptămâni, oamenii nu au ezitat să iasă în stradă, mai multe zile la rând, pentru a-și striga nemulțumirile.
 
Totuși, de la sute de protestatari prezenți în primele zile ale demonstrațiilor, numărul celor  ce au ieșit în stradă a scăzut, încet dar sigur, în ultimele zile.
 
Totodată, sancțiunile primite de unii dintre protestatari au condus, de asemenea, la o prezență mai redusă.
 
Tendința descendentă a participării la proteste se reflectă și în răspunsurile celor ce au participat la sondajul lansat de ZIUA de Constanța.
 
În acest sens, din cele 211 persoane care au răspuns întrebării „Considerați că vor avea un efect protestele împotriva măsurilor anti-Covid“, 81% au fost de părere că aceste demonstrații în stradă nu vor avea niciun efect.
 
De partea celalaltă, doar 19% dintre respondenți sunt de părere că protestele ar putea influența măsurile anti-Covid în vigoare.
 
Citește și:

Proteste în Capitală și în mai multe orașe din țară, împotriva măsurilor impuse de Guvern
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii