Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Peste jumătate dintre respondenți cred că se vor redeschide școlile la capacitate maximă

ro

17 May, 2021 00:00 1527 Marime text
  • Majoritatea respondenților sondajului de opinie lansat de cotidianul ZIUA de Constanța privesc cu optimism situația redeschiderii școlilor la capacitate maximă.
S-a stabilit ca, într-o situaţie absolut favorabilă, în care incidenţa să fie mult, mult scăzută, va putea fi pe masa opţiunilor şi revenirea tuturor claselor în unitățile de învățământ.
 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat, săptămâna trecută, că nu se pot lua încă decizii cu privire la redeschiderea tuturor școlilor „până când nu vom vedea care este rata de infectare, mai ales după sărbătorile pascale".
 
Elevii sunt dornici să se întoarcă pe băncile școlii, însă totul depinde de situaţia epidemiologică şi progresul campaniei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ.
 
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a precizat, în legătură cu data stabilita pentru deschiderea școlilor, că în această perioadă este vorba doar despre o parte dintre clase:
 
 „Școlile funcţionează pentru clasele terminale şi pentru clasele primare şi, de asemenea, în învăţământul special, dar cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor", spune Ioana Mihăilă.
 
În aceste condiții, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Credeți că în următoarele două săptămâni se vor redeschide școlile la capacitate maximă?”


70% dintre respondenți au spus da, iar doar 30% dintre respondenți nu cred că va fi posibilă redeschiderea școlilor la capacitate maximă, într-un timp atât de scurt.
Printre comentariile pe care le-am primit referitor la întrebarea lansată, s-a numărat și mesajul unei profesoare așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă fizic la școală, alături de elevii ei: „Sper să deschidă școlile și mai repede de două săptămâni. Sunt profesoară de teatru și teatrul n-ai cum să-l predai online. Așteptăm cu toții să ne întoarcem în sălile de curs”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii