Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie O mutare liberală pentru Constanţa? Dacă mâine ar fi alegeri, cu care dintre următorii candidaţi aţi vota?

ro

02 Sep, 2015 00:00 4041 Marime text
2016, an electoral, vine la Constanţa cu o pleiadă de nume ale aspiranţilor la fotoliul de primar. O mulţime de nume sunt vehiculate încă de pe acum, unele vor fi candidaturi sigure, altele… doar nişte fumigene. Antrenamentul preelectoral a fost intensificat şi de demisia (nesperată şi neaşteptată) a lui Radu Mazăre din funcţia pe care a ocupat-o vreme de 15 ani netulburat.

Cum era de aşteptat, s-a resimţit o descătuşare, astfel că cele mai multe nume au venit din partea liberală a politicii autohtone. Unele candidaturi erau de aşteptat, altele însă i-au luat prin surprindere pe mulţi. După 15 ani în care nimeni nu a avut aproape nicio şansă în faţa politicii duse de Radu Mazăre, care a pus foarte bine în aplicare deviza „divide et impera“, după ani în care stânga a avut un avantaj clar, simpatizanţii liberali au acum o paletă largă de opţiuni în ceea ce priveşte numele posibililor candidaţi la fotoliul de primar al municipiului Constanţa.
 
Cum până la scrutinul electoral au mai rămas aproximativ nouă luni, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie.

Sondajul s-a încheiat pe data 13 Septembrie 2015

Robert Aurel Boroianu este copreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. El este, de asemenea, acţionar la SC Gepeto Impex SA şi la SC Euro Gepeto SA.

Ramona Nicole Mănescu, născută la Constanţa, este  europarlamentar (2007-prezent) PNL, unde activează în cadrul Partidul Popular European. A fost ministru al Transporturilor până în februarie 2014. 

Contraamiralul prof.univ.dr.ing. Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa. Începând cu anul 1987, a parcurs treptele ierarhiei didactice universitare la Academia Navală Mircea cel Bătrân, fiind în prezent profesor universitar. În perioada 2000-2004 a îndeplinit funcţia de decan al Facultăţii de Marină Civilă, din martie 2004 până în iulie 2010 a fost prorector al Academiei, iar în prezent este comandantul (rectorul) instituţiei.

Iustin Fabian Roman consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa din partea vechiului PDL. Este om de afaceri şi se află la primul mandat  de ales local. Este, de asemenea, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa. 

Gigi Christian Chiru este senator în Parlamentul României din partea fostului PDL, în colegiul uninominal 4 Constanţa. A fost până în 2008 consilier local PDL la Eforie. La alegerile din iunie 2012, Chiru a candidat la Primăria Constanţa. Anul acesta el a demisionat din funcţia de co-preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa.

Aşteptăm să ne împărtăşiţi opiniile dumneavoastră şi printr-un comentariu, păstrând, desigur, o notă decentă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii