Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Nicuşor Constantinescu, arestat din nou Credeţi că se impun alegeri anticipate la Consiliul Judeţean Constanţa?

ro

20 Feb, 2015 19:19 4986 Marime text
Revenit pe funcţie după mai bine de nouă luni, timp în care a fost chiar suspendat de prefectul Constanţei, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a intrat din nou în vizorul legii. El a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Vineri, judecătorul Lucian Lică a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Nicuşor Constantinescu. În cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus „punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 19.02.2015, ora 17:00, până la data de 20.02.2015, ora 17.00, a inculpatului Nicuşor Daniel Constantinescu cu privire la săvârşirea infracțiunilor concurente de: abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată), tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată“, după cum se precizează în comunicatul DNA, document care  poate fi parcurs integral AICI.
 
Acesta ar fi cel de-al cincilea dosar pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Amintim că mai-marele CJC este implicat în alte patru dosare: cel al retrocedărilor din Constanţa, dosar în care este judecat alături de primarul Constnţei, Radu Mazăre, şi de alte 35 de persoane, în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)“, după cum au consemnat procurorii în rechizitoriul care poate fi consultat în secţiunea „Documente“.
 
Cel de-al doilea dosar în care apare numele lui Nicuşor Constantinescu este cel în care preşedintele CJC este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal.
 
În cel de-al treilea dosar întocmit pe numele său, şeful CJC este judecat pentru 24 de infracţiuni. Alături de el în dosar este judecat şi directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu. 
 
Un alt dosar întocmit de DNA pe numele lui Nicuşor Constantinescu datează din luna noiembrie. În această cauză, preşedintele CJ Constanţa a fost trimis în judecată alături de alţi 18 inculpați, persoane fizice și juridice, „în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român“, se arată într-un comunicat de presă transmis de către DNA.
 
Nicuşor Constantinescu a redevenit de drept preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa la începutul lunii ianuarie, după ce Curtea de Apel Constanta a luat o decizie definitivă în dosarul în care șeful CJC este acuzat că nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, fiind pus în libertate sub control judiciar. Judecătorii au stabilit însă o serie de termeni ai controlului judiciar, interzicându-i lui Nicuşor Constantinescu să ia legătura cu cea mai mare parte a consilierilor judeţeni, cu cei doi vicepreşedinţi şi chiar cu secretarul judeţului. De altfel, la prima şedinţă de Consiliu Judeţean din acest an şi totodată prima după revenirea sa în fotoliul de şef al CJC, Constantinescu, deşi a iniţiat toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi, a fost pus în situaţia de a-şi delega atribuţiile către vicele Cristinel Dragomir. Concret, deşi este legal şeful CJC, Nicuşor Constantinescu nu îşi poate exercita datoria pentru care a fost ales de mii de locuitori ai judeţului Constanţa.
 
Aşa cum menţionam mai sus, vineri, DNA Constanţa a solicitat Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în cel de-al cincilea dosar. În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează întrebarea:
 

Sondajul s-a încheiat pe data de 03 Martie 2015

Aşteptăm să ne împărtăşiţi opiniile dumneavoastră şi printr-un comentariu, păstrând, desigur, o notă decentă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 22 Feb, 2015 15:34 nu imi place de Constantinescu, dar cred ca nu se pune problema alegerilor anticipate, atat timp cat nu este condamnat definitiv, asta daca vrem sa fim corecti si sa respectam legea, nu se justifica altfel alegerile, nu suntem mai buni cu nimic daca eludam legea.
  • alexe 21 Feb, 2015 20:25 trebuiau organizate si schimbat din functie de anul trecut de cand a motivat probleme de sanatate declansate de procurorii DNA. Nicidecum sa se mai intoarca la CJC, speram ca aceste bizarerii ale magistratilor sa inceteze, sau sa mai vedem si din ei pe dupa gratii pentru decizii stupide.
  • vadana anton 21 Feb, 2015 18:43 AR fi timpul ca sa avem alt presedinte la CJC,a trecut vremea cand DOMNUL NICUSOR CONSTANTINESCU dadea copiilor din mediul rural rechizite ,din banii nostrii ai tuturor,si ajuta pe cine vroia.ESTE timpul schimbarii si in acest consiliu ,poate vine cineva m ai cu suflet si pentruROMANII umiliti si intradevar saraci